maandag 4 mei 2009

Testritje

1 mei, een traditionele verlofdag en als het weer een beetje meezit ideaal dus om te gaan mountainbiken. Donderdagavond (even) de schijfremmen van mijn nieuwe fiets "ingeremd" en het beestje was klaar voor een eerste rit in het voor ons overbekende (hè pap) Maasmechelen.
Een verlofdag betekent ook een beetje langer slapen, dus tegen half tien afgesproken en dat was dus ook ongeveer het uur dat Los Papos ongeduldig op de zijdeur stond te bonken... twee minuten later waren we op weg naar wat we noemen "de BlackForx"-route, een keurig door Los Papos samengestelde en uitgestippelde route langsheen de mooiste plekjes van het bos, de fijnste beklimmingen en stoerste afdalingen van Maasmechelen. Hij kent de route met zijn ogen dicht, al had hij ze vrijdag beter kunnen openhouden, mijn gedacht.
Het was natuurlijk al een tijdje geleden dat we deze route nog eens gereden hadden en op bepaalde punten zijn we de verkeerde kant op gefietst, maar dat betekent niet dat we ons niet geamuseerd hebben, integendeel, we hebben ondanks het "verkeerd" rijden toch nog de beste hoogte- (en laagte)punten van de BF-route gedaan.
De Bushmaster heeft "de bush" met glans doorstaan, het ging precies allemaal wat vlotter en soepeler maar dat zal wel komen omdat nog alles nieuw is en de schijfremmen, dat is echt de moeite ! Ben eens benieuwd of ik er nog zo over denk als ze de eerste keer modder hebben gehad.
Na ongeveer 110 minuten en 35 kilometer waren we terug bij ons vertrekpunt en maakten we afspraken om zondag opnieuw te gaan fietsen, dat is uiteindelijk niet kunnen doorgaan aangezien Los Papos zijne schouder niet in zijne kom heeft kunnen houden tijdens een partijtje voetbal zaterdag. Volgens mij kan hij nu zelfs niet meer op twee handen tellen hoeveel keren het al gebeurd is...

Pap, "hou 'm d'r in" hè.

Tot de volgende.

1 reacties:

Joeri zei

terug de bol erin en ... ho-hop