zondag 31 mei 2009

Rechtstreeks naar Rekem

Na onze zoektocht van vorige week naar de Rekemse bossen vanuit de bossen van Grömme, zijn we vandaag toch maar rechtstreeks naar Rekem gereden. Van bij Rudi zijn we richting de Oude Baan in Opgrimbie gereden en op het einde van deze Oude Baan kunt ge door het bos rijden tot aan het OPZ in Rekem. Ergens halverwege hebben we een bospaadje rechts in genomen om zo richting het alom bekende "prevetorium" te rijden. Hier hebben we 'den draad' opgepikt op het rode wandelroutenetwerk. We maken hier een grote bocht rond het prevetorium om zo in Zutendaal uit te komen. Ge komt hier zeer mooie paadjes tegen met hier en daar verraderlijk diep zand. Op dit gedeelte van het parcours was het constant op en af.


Enkele korte klimmetjes, niet zo een spectaculaire afdalingen en vooral veel vals plat. In Zutendaal aangekomen zijn we linksop, richting het ziekenhuis van Lanaken, gereden. En daarna weer links, terug richting Rekem. Toen weer 'den draad' opgepikt (alweer) op het rode wandelroutenetwerk. Nu werd het toch wel een beetje spectaculairder. We zaten nu helemaal boven op de berg (ca.101m hoogte), dus klimmen moest voorlopig niet meer, enkel dalen. We reden langs het ziekenhuis van Lanaken door en hier begon het leuke werk. Een lange afdaling waar we een snelheid van 44 km/u ontwikkelde. Lekker snel, ideaal...... . We kwamen toen uit bij Melchior, kort bij de kinderboerderij van Neerharen.
Van hieruit ging het terug naar Rekem, naar Ter Dennen. En zo weer naar Grömme.
Ons tochtje was 32 km lang aan een gemiddelde snelheid van 19,4 km/u. Een zeer snel parcours dus.
Morgen is het weer bike-time, maar we gaan nu eens buiten limburg crossen. Waar we gaan, ga ik u nog niet vertellen, dat zullen jullie morgen lezen. Maar het wordt in ieder geval zeer spectaculair, tamelijk zwaar vermoed ik (in de namiddag dan toch) en er zullen ook mooie kiekjes genomen worden. Dus alweer iets moois om naar uit te kijken.



Salut de kost en wind hopelijk vanachter...

0 reacties: