vrijdag 22 mei 2009

Heerlijk in het zonnetje

Gisteren voor de 2de keer deze week op onze fietskes gesprongen om een tochtje over de Mechelse heide te doen. De knie van Rudi die alweer gebeterd is en idem dito voor mijn schouder. Maar we willen nog niet al te veel risrco's nemen, dus blijven we nog eventjes in Maasmekka rondtuffen.
Zoals als gewoonlijk om 9u30 ten huize Gerets-Verpoorten vertrokken. Een paar 100 meter voor het Prinsenpark zijn we het bos ingedoken. Niemand gevallen tijdens het duiken, dus we konden op ons gemakje door.
Snel even beslissen welke route we gingen doen. maar dat wisten we eigenlijk al voordat we gingen vertrekken. Het ging in dezelfde aard zijn als zondag. Dat was het ideale parcours om op uw gemak te fietsen, zonder al te veel belasting voor Rudi's knie. Hij moet natuuurlijk nog altijd trappen, maar door de (perfecte) parcourskennis van Rudi, weet hij perfect waar hij zich een beetje moet inhouden en waar hij natuurlijk de volle petrol kan gaan.
Dus qua parcours was het zo goed als hetzelfde als zondag, behalve dat Yvettig plaats had gemaakt voor het zonnetje. Lekker weertje was dat.
En voor de eerste keer was alles kort:
- korte broek
- truike met korte mouwen
- kort kapsel
Rudi had zelfs zijne zonnebril op.
Spectaculaire dingen zijn er niet gebeurd, maar het was een heel leuk tochtje.
Juist op het einde was er een beetje verwarring. Rudi had een totaal van 36km op zijn tellerke staan en ik had een totaal van 40km op het tellerke staan. Maar vermits Rudi zijne kilometrik juist opnieuw had ingesteld, was de kans groot dat zijn kilometrikske juister was dan de mijne.
Dus hebben we mijne wielomtrek even nagemeten en toen kwamen we tot de constatering dat die niet klopte, dus hebben we de instelling op mijn tellerke even aangepast en nu zal het wel weer juist zijn. In ieder geval hebben we onze kilometers er weer opzitten en zijn we weer klaar om er zondag weer in te vliegen.
Geniet nog van het verlengde weekend en tot de volgende...

0 reacties: