zondag 24 mei 2009

Den draad...

Het is weer zondag, en een echte "zon"dag, ideaal dus voor een fietstochtje...
Donderdag hadden we al gezegd dat we nog eens in Rekem gingen proberen te geraken om daar wat rond te crossen tussen boom en struik, maar ik kan u nu al vertellen, het is bij proberen gebleven.
Met goede voornemens en de gps in de aanslag richting Ringlaan om aldaar net achter "Het Schuttershof" een insteekje richting bos te nemen. Dit lijkt wel de standaard startpositie te worden voor onze fietsavonturen...
Maar in plaats van halverwege rechtsaf te draaien richting salamander, bleven we mooi rechtdoor fietsen richting autostradebrug nabij de Kikmolen, daar de bos in gevolgen, eventjes langs de autostrade gereden om zo in te pikken op een wandelroute (foei) die ons langs een oude zandgroeve (waar één van Marc zijn favoriete klimmetjes zich bevindt) tot boven op de Duivelsberg zou brengen. De weg naar Zutendaal overgestoken, een klein stukje fietsroutenetwerkweg gevolgd en daarna een stukje ruiterenpaardroutenetwerkmodderweg (gelukkig is het de afgelopen dagen droog gebleven anders was het daar al ploeteren in den drek).
Op een bepaald moment kom je daar dus "den draad" tegen, dit is de omheining die rond het Koninklijk Domein van de Koning (ja duh) loopt (hier had koning Boudewijn indertijd dus een buitenverblijf, jaja midden in het Nationaal park hoge Kempen!).
Wat weinigen weten is dat als je deze draad volgt, je na een vervelend stukje weg (kapotgereden door paard en ruiter) een mooie singletrack voorgeschoteld krijgt met enkele mooie ups en downs ! Een ander "wist-je-dat"-je is dat als je de omheining lang genoeg volgt je terug komt op de plaats uitkomt waar je de omheining bent beginnen te volgen (hè Marc) !
Maar dit terzijde, op een bepald moment komen we dus terug op de weg naar Zutendaal, nu wordt het moeilijk, nog naar Rekem of iets anders, misschien eerst "Hoe naar Rekem?"... nee, kom maar terug richting Salamander, dus wij even over de weg een stukje terug gefietst tot aan de (afgesloten voor zwaar verkeer) weg naar Heiwick, daar terug de bos in hopende dat we ergens op de Steenweg naar As zouden uitkomen, dit was dus zonder eran te denken dat er midden tussenin ook nog een autostrade loopt ! Maar bon, uiteindelijk toch op het juiste spoor geraakt en zo langs de Sita door terug op die mooie afdaling van het type singletrack die we onlangs ontdekt hebben, naadloos door Marc overgegaan op een stukje BlackForx-route en na enkele klimmetjes en fantastische afdalingen waren we alweer aan de Salamander, om af te sluiten nog even de speeltuin afgereden en dan richting Opperveldstraat voor een lekker fris schuimend....colaake.
Pap, als ge de volgende keer een pintje wilt hebben, dat staat hier ook in de frigo hè !!!

Greetz en tot de volgende !

0 reacties: