dinsdag 4 november 2008

Terug met z'n twee...

Net zoals Bassie & Adriaan, Ren & Stimpy, Bert & Ernie, Den dikke & Den Dunne, The beauty & The (nerd)beast, Gaston & Leo, Barbie & Ken, Coca & Cola, Nicole & Hugo, Sam & Kelly, Jip & Janneke, Erik & Sanne, Deckers & Ornelis, Big & Betsy, Knabbel & Babbel, Tom & Jerry om er maar enkele te noemen, zijn we zondag terug met z'n tweeën op pad geweest. Los Papos was vorige zondag noodgedwongen (zoals jullie wellicht al gelezen hebben) alleen op tocht moeten gaan en heeft een mooie route kunnen uitstippelen die hij maar al te graag aan mij wou tonen.
En ik moet zeggen, hij heeft zijn best gedaan, het is een zeer gevarieerde route met leuke klimmetjes, wat vals plat, mooie snelle afdalingen en op het juiste moment vlakke stukken om een beetje op adem te komen (ik heb dat regelmatig nodig). De route start in Maasmechelen bij de Salamander en gaat tot Dilserbos, onderweg zijn er voldoende aanknopingspunten naar andere routes zodat er gespeeld kan worden met het aantal kilometers dat er gereden wordt.
Zondag (namiddag door omstandigheden) hebben we er een 42-tal gedaan waarvan er toch een 90% offroad bijzat !



Track is hier te downloaden (Garmin .gdb)

Dat moeten wij hebben hè, daarvoor gaan wij mountainbiken, liefst zo weinig mogelijk tarmac voor ons, geef ons maar ruwe veldwegen of smalle paadjes (singletracks voor de kenners) in het bos waar we af en toe jumpen (een mooier woordje voor "struikelen") over boomwortels of moeten zigzaggen tussen grote plassen water, obstakels ontwijken en allerlei maneuvers (schoon woordje voor "stunten") uithalen om toch maar op die fiets te kunnen blijven zitten (en niet met onze smoel tegen de vlakte te belanden)... en als het even kan, dat allemaal in een afdaling (grapje).

Volgend weekend een uitgebreid verslag over ons "La Roche"-avontuur !

0 reacties: