maandag 4 augustus 2008

Ons tourke op video

Afgelopen zondag was het weer zover, door omstandigheden weliswaar in de namiddag, maar dat speelde absoluut geen rol...als we maar op de mtb gezeten hebben...
We hebben al vaker tegen mekaar gezegd, we zouden eens een stukske moeten kunnen filmen van onze fietsavonturen. We hebben ook al vele ideeën gehad over hoe we een videocamera het best zouden monteren op de fiets, of aan een bovenarm, of....
Maar de oplossing was veel simpeler, met mijn fototoestel is het ook mogelijk om een aantal minuten te filmen (in hoogste kwaliteit 6 minuten om precies te zijn, en in een mindere kwaliteit een 20-tal minuten). Voldoende om het eens te proberen...alleen, dat ding vast krijgen op de fiets, dat was nog een beetje een vraagstuk.
En opeens, zoals je soms al eens naar het toilet moet, opeens was er de oplossing : ik had nog een paar "oude" fietslampjes liggen, zo van die dingen die je in huis hebt voor als je 's avonds de weg op moet met je fiets, maar die je nooit gebruikt omdat je als je in de namiddag vertrekt er nooit aan denkt om ze mee te nemen voor 's avonds op de terugweg.
U kent ze vast en zeker wel :


Die lampjes op zich, daar had ik niet zoveel aan, maar aan het systeem dat het mogelijk maakt om ze op een willekeurige plaats te monteren op een fiets, daar had ik dus wel iets aan.
Het was een kwestie van het juiste schroefje te vinden dat onderaan in het fototoestel gedraaid kon worden en van het gaatje van het riempje een beetje groter te boren, een werkje van 2 minuten dus voor een kanjer als ik (kuch kuch)
Het fototoestel zag er na de ingreep zo uit :

(fototoestel : Olympus µ-mini digital 4.0 megapixel)

Het Filmpje :

0 reacties: