maandag 25 augustus 2008

De zwarte route in Borgloon

Inderdaad, de zwarte route in Borgloon... 39,5km door de Loonse straten en vooral velden, de Loonse "pratch" en natuurlijk langs de talrijke boomgaarden en maïsvelden. We weten nu waarom ze deze route de "zwarte route" hebben genoemd, dat is namelijk de kleur van de bike en diegene die erop zit bij aankomst !

Tegen 11uur zijn we gestart aan de sporthal in Borgloon, de sporthal letterlijk en figuurlijk links laten liggen en onmiddellijk al voor een dilemma komen te staan, een splitsing van de zwarte route, moeten we linksaf of rechtsop ?? Na enige aarzeling gekozen voor rechts-OP... Na enkele honderden meters kwamen we de eerste pratchveldwegjes (staat dit woord trouwens al in de Van Dale ?) al tegen. Daar er zaterdag een mooie portie nattigheid uit hemel tot ons was neergedaald lagen de velden (en de wegen ertussen natuurlijk ook) er behoorlijk vettig bij. En dit hebben we vooral gemerkt op een stukje veldweg waar we eigenlijk niet moesten zijn...maar dat er zo uitdagend bijlag dat we het hebben ingelast in de bastaande route (kortom, we zijn daar misgereden).


Het is een zeer afwisselend traject met de nodige klimmetjes, af en toe wat vals plat en de nodige (snelle) afdalingen en gekke bekken.

Aan slechte veldwegen ontbreekt het in fruitland ook niet, het was met momenten zelfs zo erg dat we ons afvroegen of ze er met een tractor wel doorgeraakten. Maar heel het Loonse volk helpt blijkbaar mee met het "verharden" van die wegen, als er in de geburen een badkamer of zo afgebroken wordt, dan belanden de tegeltjes van de vloer en wand gegarandeerd op één van de in slechte staat verkerende veldwegen...niet mooi naast elkaar gelegd en ingewassen, maar eerder op een hoopje zodat er zeker niet over gefietst kan worden...




Aan het Kasteel van Rullingen hadden we eigenlijk een pauze willen inlassen en ons willen placeren (staat ook niet in de Van Dale) op het mooie terras in een schoon zetelke met een bokske en ne cola in de hand, maar we hebben ons bedacht op het laatste moment. Dat was een oprit van 1,5km en dat betekende dus 3km extra op den teller, nee dank u ! Volgende keer misschien.
Na een 42km hadden we terug de sporthal in het vizier (en daar waren we niet kwaad om) met de mogelijkheid om onze fietskes aldaar te ontdoen van alle modder, gras en andere viezigheid die onderweg systematisch aan onze fietsen was blijven plakken.


De mogelijkheid was er inderdaad, maar de centjes niet, geen enkele 0,50euro te bespeuren in de omtrek. De fietskes dan maar ingeladen en moe (relatief) maar voldaan terug richting Maasmechelen.

Btw. Dank aan mijn schoonouders voor het lenen van de hogedrukreiniger, het water, de shampoo en de 2 poetsdoeken die op het wasrekje hingen te drogen en die Miriam na een wasbeurt of 2 u wel zal terugbezorgen :-)


Track is hier te downloaden (Garmin .gdb)

1 reacties:

Anoniem zei

Extra criteria voor dit soort parcours?

Misschien vragen of de vrouwelijke kandidaten "sladderbatsen" (staat ook niet in de Vandale) hebben... :-)

S'pap