maandag 2 november 2009

Toertocht As...of toch niet

Zondagvoormiddag 1 november en voor de tijd van het jaar een hele mooie zondagvoormiddag mogen we toch wel zeggen, 11 graden buitentemperatuur en dus nog net voldoende voor de korte fietsbroek vond ik.
Half negen kreeg ik een sms van Marc, "er is toertocht in As vandaag", daar had ik ook iets van gelezen en stuurde terug "mij goed". Marc belde daarna naar Stefan, maar die was er niet echt voor te vinden, geen probleem, we verzamelen wel wat kilometers in Maasmechelen. Dus reden we richting Salamander waar Stefan ons opwachtte, van hieruit begonnen we aan de opwarming, Stefan wist nog een mooie singletrack afdaling. Maar zoals iedere gezonde mens weet gaat er aan een afdaling meestal een beklimming vooraf, dat was nu dus ook het geval, maar het was een mooie en goed te doen. Uiteindelijk kwamen we uit op het hoogste punt van de Mechelse heide (102m volgens onze gps), hier hadden we de keuze, ofwel de trapjes omlaag ofwel de trapjes links laten liggen en een redelijk aggressieve afdaling nemen (de afdaling die Dirk zich ook nog wel herinnert). Aangezien het mooie weer ook de nodige wandelaars op de been had gebracht kozen we voor de tweede optie, een afdaling waar je de concentratie niet mag bij verliezen. Geen probleem voor ons dus :-)
Eenmaal onder staken we de weg naar As over en daar zagen we de spreekwoordelijke bui al hangen, de toertocht van As kwam hier dus ook langs. De mooie beklimming op de rode route die wij wilden trotseren deed dienst als afdaling voor de toertocht. Een tweetal weken geleden hebben wij deze afdaling nog met de grootste voorzichtigheid gedaan daar het pad volledig uitgeregend was en de gast die nu aan de kant op de grond zat terwijl hij zijn rechterarm pijnlijk ondersteunde heeft het ook geweten. Hij was blijkbaar gevallen en had daarbij zijn schouder en ribben ferm bezeert, zijn maat ging te voet met hem terug naar de laatste bevoorrading om daar het nodige voor hem te regelen. We wensen hem het beste toe.
Eenmaal boven kozen we ervoor om rechtsaf te gaan, weg uit het pad van de toertocht, richting Dilserbos.
Maar daar aangekomen zagen we dat ook hier de toertocht voorbijkwam -niet ongewoon gezien de mooie routes die hier liggen- en dus besloten we maar om een eindje mee aan te rijden, meerbepaald tot aan het station van As. (Spijtig genoeg geen bevoorrading onderweg tegen gekomen)
De Boslaan terug over gestoken en onmiddellijk terug links de bos in gevlogen, daarna het spoor opgezocht om zo uit te komen op de ons wel bekende singletrack afdaling achter de Sita. Marc haalde nog eens alles uit de kast door het tempo op te voeren en uiteindelijk bracht hij ons tot aan het stationnetje in Eisden waar we afscheid namen van Stefan. Wij moesten nog een 8-tal kilometer verder fietsen en kozen ervoor om over de verharde weg van het fietsroutenetwerk verder te rijden tot aan de Salamander en van daaruit over het gewone fietspad huiswaarts te fietsen.
Volgende week brengen we onze buren misschien nog eens een bezoekje, ik heb de namen Vaals en Sint Geertruid al horen vallen, we zien wel wat het wordt.

Route Rapport:
1. Afstand: ca.46 km (mijn kilometrikske is eventjes uitgevallen)
2. Fietstijd: 2u45 ?
3. Gemiddelde snelheid: 18,50 km/u
4. Maximum snelheid: 47,8 km/u
5. Moeilijkheidsgraad (1-5): 2
6. Technisch (1-5): 2

Tot de volgende.

0 reacties: