zondag 23 augustus 2009

Jeugdwerking

Voila, wij hebben onze goede daad alweer ingevuld gekregen deze maand, in het kader van de jeugdwerking, die er toch wel mag zijn in de grote vakantie, hebben we iemand uit het N.A.-milieu (nvdr N.A.=Non-Actief) meegenomen voor een mountainbike ritje. Mensen uit dit milieu zijn dikwijls vastgeroest aan één bepaalde sport (meestal nog van recreatieve aard en met een lage frequentiegraad qua trainingen, in dit geval volleybal), hebben buiten een auto, een kinderwagen en een kruiwagen geen andere vervoersmiddelen en hebben zodoende een bedenkelijke conditie.
De gelukkige uitverkorene, laten we hem Dirk noemen, had zich net op tijd kunnen voorzien van een fiets en de nodige klikschoenen. Een helm, een gevulde drinkbus en een energiereep vond hij blijkbaar niet nodig, dus daar hebben wij maar voor gezorgd. Zijn fietstenue bestond, u raad het al, uit zijn volleybalbroek en bijpassend t-shirt, maar dat is in principe al voldoende.


Om 10u hadden we afgesproken bij Dirk thuis, hij stond ons al vol ongeduld op te wachten aan zijn riante villa. Even later zwaaide vrouw en kinderen hem na, hopende op een veilige rit en ongehavende terugkomst. Dirk woont zeer ideaal (qua mountainbiken dan toch, de rest weten wij zo niet), op ongeveer de gemiddelde spuugafstand van een lama verwijdert van het stationnetje in Eisden, ideale uitgangsbasis van een mountainbikeritje, dus volgden we de voor ons al bekende rode route. Deze route begint met een mooi vlak opwarmingsstukje waarna het spoor over gagaan wordt, gevolgd door een leuk stukje vals plat met aansluitend een leuke klim, ideaal voor beginners als Dirk. Aangezien dat hij nog aan zijn fiets moest wennen en het schakelen nog niet helemaal doorhad, is hij relatief ver geraakt in deze klim, halverwege heeft hij uitgeklikt en is hij te voet verder gegaan. Na bergop komt meestal ook een bergaf en ook deze heeft hij goed doorstaan. Ondertussen waren we al aan de Salamander aangekomen waar we een stukje verharde fietsweg hebben gevolgd tot aan de beklimming aan de speeltuin, die we wijselijk links hebben laten liggen. De twee beklimmingen, die met elkaar verbonden worden door een vlak "recuperatiestukje", zijn we met ons gedrieën rustig omhooggefietst waarna boven even halt gehouden werd voor een drankje en een hap(je) van de energiereep.


Vervolgens gingen we richting hoogste punt van de Mechelse Heide
terug richting Salamander, in deze afdaling heeft Dirk zich eventjes mispakt en maakte zodoende een mooie uitschuiver gevolgd door en voorwaartse salto richting vlakte. Het zag er spectaculair uit, maar hij is er zonder kleerscheuren vanaf geraakt. Terug aan de Salamander aangekomen hebben we voor Dirk te terugtocht ingezet zodat hij ongeveer een 15-tal kilometer in de benen had toen we terug bij zijn thuis van de fiets afstapten. Wij zetten onze tocht nog een beetje verder en hadden bij aankomst een 36-tal kilometer op de teller staan.
Het was een fijn ritje en we hopen Dirk volgende zondag weer mee te kunnen nemen op tocht om hem zo beetje bij beetje uit dat NA-milieu te kunnen weghouden.

Route-Rapport:
1. Afstand: 36,40 km
2. Fietstijd: 2u
3. Gemiddelde snelheid: 17,40 km/u
4. Maximum snelheid: 36,1 km/u
5. Moeilijkheidsgraad (van 1 t.e.m. 5): 2
6. Technisch (van 1 t.e.m. 5): 2
Tot volgende week !

0 reacties: