zondag 15 juni 2008

Op naar Genk

Vandaag alles bij elkaar geraapt (materiaal bedoel ik dan, de moed was er al) en richting Genk gereden voor de Bloso tour die start vanaf het (nieuwe) Bloso-centrum "Kattevenia". Op voorhand hadden we de route ingeladen in de gps en dat bleek later op sommige punten verdomd handig.

Het is een zeer mooie, redelijk vlakke route die vlot te rijden is. Enkele mooie technische stukjes en de nodige modderpoelen ontbreken zeker niet (zelfs eentje gehad waar ik tot onder aan mijn kuiten in 't water stond wegens een geblokkeerde ketting, gewoon midden in modderpoel, stil, stop, geen centimeter verder meer met als gevolg de rest van de rit natte voeten). De track laat de terril, zoals ze spreekwoordgewijs zeggen "links liggen", maar in dit geval was het dus "rechts liggen". Marc sprak zelfs toen hij de terril zag de onheilspellende woorden uit "Rudi, hubste nog gèt krach?", waarop ik gestaag antwoorde "joa, joa", maar diep vanbinnen dacht van "och god, er és weer gèt van plan, ver goan aafzéén!". Want meestal als 'm dat zegt heeft 'm een leuke klim in petto, maar vandaag bedacht hij zich gelukkig op 't laatste moment. "Oef, maar volgende keer "pakken" we'm, zeker weten !"

Een paar kilometer voor de terril, aan "den Esser" zoals ze zeggen, hebben we nog rechtsomkeer moeten

maken... ...het bordje wees namelijk naar een hoge berg grond die er vermoedellijk niet heeft gelegen toen ze de bewegwijzering aanbrachten.

Al bij al een zeer geslaagde rit.




(Foto's gemaakt met Nokia 6230i wegens het weer vergeten zijn van een fototoestel)
Track hier te downloaden (Garmin .gdb)

Oh ja, wij "stretchen" ook na het fietsen ! Hier vakkundig gedemonstreerd door Marc.

0 reacties: