woensdag 27 april 2011

Paasmaandagritje

Een zonovergoten paasmaandag, reden genoeg om een toerke te maken. Zomertenueke aan (jaja Marc ook !), drinkbuske gevuld met powerdrankske, zonnebrilleke en helmke op, fietske van stal gehaald en weg waren we, richting Salamanderke.
Als opwarming zoals altijd een stukje over de ringlaan om de beentjes los te gooien en halverwege steken we dan de bos in om de spieren wakker te schudden. Marc wou de oude rode route nog eens rijden, we zeggen oude rode route omdat de bordjes van die route weg genomen zijn sinds heel die heisa met nv Mosane rond dat gedeelte van het Mechels bos. Laatste wat ik ervan gehoord heb is dat de gemeente een akkoord heeft gesloten met nv Mosane waarin overeengekomen is dat de doorsteken Salamander-Station Eisden en Salamander-Litzberg Lanklaar open blijven en dat ook de grote lussen omheen het bos toegankelijk blijven voor het publiek. Aan de toegankelijkheid zijn ze blijkbaar nog aan het werken want rechts van de Salamander zijn er werken in uitvoering alsook aan de overkant, bij het begin van de rode route. Maar dat houdt ons natuurlijk niet tegen, Marc heeft de route nog gewoon in zijn kopke zitten, moest het aan mij gelegen hebben zouden we nu nog aan het rondtouren zijn vrees ik.
De rode route maakt een mooie grote lus (+/-10km lang) in het Mechels bos, vlotte rechte stukken, mul zand, vals plat (waar ik het moeilijk had om Marc Cancellara te volgen) en stevige klimmetjes, deze route bevat alles en het beste wordt tot het laatste gehouden (als je ze in de juiste richting rijdt natuurlijk)...een mooie snelle en redelijk technische afdaling.
Aansluitend hebben we de gele route gereden, ook een hele mooie route, eigenlijk redelijk vergelijkbaar met de rode lus qua variatie. Alleen hebben ze ons het laaste stukje van een mooie afdaling afgenomen door de werkzaamheden. Beide routes samen zijn goed voor een 17-tal kilometer op de teller. Marc had nog een strak plan, een helling die we normaalgezien liever van boven naar beneden nemen (afdalen dus), wou meneer in tegengestelde richting trotseren. Mijn benen bedankten na een 4-tal meter, maar Marc ging toch een heel eind door. Ooit zullen we deze helling trotseren, ik voel het gewoon :-)
Eenmaal boven zijn we al "hoppend" over de trapjes verder naar het hoogste punt van Maasmechelen gegaan om van daaruit de afdaling langs de autostrade te nemen tot onderaan "de speeltuin" (trail) aan de kik.
Als "cooling down" hebben we nog wat boswegjes onveilig gemaakt in de buurt van het Prinsenpark om daarna rustig aan richting thuis te rijden.
Het was weer een mooi tochtje met onderstaande resultaten :

Route-rapport:

1. Afstand: 28 km
2. Fietstijd: 1u47
3. Gemiddelde snelheid: 18,1km/u
4. Maximum snelheid: 45km/u
5. Moeilijkheidsgraad: 2,5 
6. Technisch: 2

Maasmechelen

0 reacties: