zondag 21 juni 2009

Wel wel wel...

Na een weekendje congé, aangevraagd door Rudi, was het weer tijd om de fietskes van den haak te halen. En we hadden gekozen om een tourtocht te rijden in Wellen. Zaterdags stuur ik een sms'je naar Rudi of we nog steeds naar Wellen gingen en hij stuurde het volgende terug: "Als het niet regent wel en als het wel regent niet." Dus als het regent gingen we gewoon in Maasmechelen een beetje bujjelen. Toen stuurde ik hem een berichtje om te vragen om hoelaat ik dan bij hem moest zijn, en hij stuurde daarop het volgende: "Als het niet regent om 9u en als het wel regent om 9u30." Dus als het niet zou regenen vertrokken we om 9u naar Wellen.
Kunt u nog volgen..........
Op zondagmorgen stuurde ik nog even een berichtje naar Rudi om te vragen hoe de situatie bij hem eruit zag. Daar regende het, maar bij ons in Meeswijk niet. Dus hadden we toch maar beslist om naar Wellen te gaan.
Iets na 9u arriveerde ik ten huize Gerets-Verpoorten. Rudi zijne bike op het fietserekje gezet en we waren weg. In Genk begon het al hevig te regenen en we hadden zoiets van "Miljaar, het zal toch niet waar zijn zeker." Niet dat die regen ons afschrikt, maar we zijn al eens ooit in die streek (naar het schijnt was dat Borgloon) gaan biken en toen zaten wij en de bikes behoorlijk onder de modder. Dus daar hadden we nu ook een beetje schrik voor. Maar hoe korter we bij Wellen kwamen, dus te meer de zon ging schijnen. Dus dat was al een meevaller.
Toen we aankwamen bij het voetbalveld van KVK Wellen, merkte we al direct op dat er zeer weinig volk was. Toen had ik nog geen idee hoe dat kwam, maar na de tourtocht ben ik redelijk zeker hoe het kwam dat er geen volk was.
Maar goed, snel even inschrijven en we konden er in vliegen. En van vliegen gesproken, we vlogen werkelijk over de Wellense macadam en tractorwegen. Dat was alles wat we de eerste helft voor de wielen kregen geschoven. Hier en daar een beetje op en dan weer een beetje af. Niks spectaculairs dus. Na 16km was er een bevoorrading. Hier even snel een sportdrankje achterover gekiept en een halve banaan opgeknabbeld en we waren weer klaar om te vertrekken.
Maar de ondergrond veranderde niet. We fietsten constant over veldwegen die ge ook in Meeswijk, Leut, Stokkem, Boorsem, Uikhoven en zelfs in heel Limburg vindt. Na een 20-tal kilometer kwam er eindelijk een stukje afdaling dat een beetje technisch en leuk was. En er volgde zelfs iets wat de naam 'beklimming' waard was. En dat was het dan zo een beetje. Zeker geen spectaculaire route dus en dan weet ge ondertussen ook waarom er niet zoveel volk was. Dat ze deze route zelfs nog mountainbike-route noemen, vind ik al ferm straf. Maar we hadden toch alweer 34,50 km in de benen met een gemiddelde snelheid van 22,50 km/u en we hadden de zondagvoormiddag alweer om gekregen.
Snel nog even de quote van de dag meegeven: Another one bikes the dust !!!!!

Zo, geniet deze week nog van de zon en... arrividerci...


Update 26-06-2009:

Hieronder 2 foto's die zijn gemaakt net voor de bevoorrading, ongeveer in de helft van de route.



0 reacties: