maandag 16 februari 2009

Grasmodder ?!?

Omdat het al weer een tijdje geleden was dat we nog eens een georganiseerde mtb-tocht gereden hadden zijn we afgelopen zondag afgezakt naar het "verre" Lummen, meerbepaald Linkhout. Het was voor "Linkhout-Bike" de 13de keer dat ze deze toertocht organiseerden en dat was er wel aan te zien, alles perfect uitgepijld zelfs met extra kalklijnen, goede bevoorrading (aan de start deelden ze zelfs al Jagermeister uit) en een mooi parcours (de 42km die wij gereden hebben althans).
Maar voor we in Linkhout aankwamen zijn we nog een collega van Marc gaan oppikken in Kermt, dat arm schaap (of kameel zoals ze bij Crijns zeggen) heeft namelijk 2 weken rijverbod door, laten we het houden op, "slapen in zijn auto".

Back to Linkhout...even inschrijven aan de inkomstand, terug het fietske op en rijden maar !

Al gauw had ik in de gaten dat Patrick iets meer tijd heeft of neemt om te fietsen dan Marc en ikzelf, die kerel schoot in de eerste kilometers al een stuk voor ons uit (wilde hij iets bewijzen of had het te maken met Ilke Dejongh, die voor hem fietste ?)

Anyway, het parcours was zeer afwisselend; asfalt, veldweg, bosweg, terug asfalt, bosweg totaal overhoopgehaald door tractorporen, bosweg, asfalt en zelfs grasmodder (vraag maar aan Marc wat dat precies is)!
Ongeveer halverwege de 42km verwelkomden we de goed voorziene bevoorrading (en tevens materiaalpost), ne groene Extran, een wafelke en een stukje banaan en de volgende 20km zouden een makkie worden... yeah right !
Bij Marc zat de voetbal van zaterdag duidelijk nog in zijn benen en ik reed (in de mate van het mogelijke dan toch) op het tempo dat we iedere zondag aanhouden... bij Patrick had de Extran een vreemde uitwerking, hij knalde gewoon verder weg en wachtte op strategische punten op onze komst. In de laatste kilometers deed Marc nog af en toe zijn benen ontploffen door mij aan raketsnelheid voorbij te sjezen of door geniepige shortcuts te nemen, maar het mocht niet zijn, zoals verwacht stond Patrick ons bij de aankomst al op te wachten, hartslag volledig terug in rust.



Grotere kaart weergeven

Aan het einde van de rit kunnen we zeggen dat het parours goed was, maar niet spectaculair.

We hebben ons goed geamuseerd en veel gelachen, zeker voor herhaling vatbaar.

Op http://www.2fast2follow.tk/ is nog een filmpje te zien van deze tocht, gemaakt door eenzekere Vandevelde T.

Tot de volgende !

0 reacties: