zondag 25 september 2011

Twee in één...

Inderdaad, u hebt nog een verslag te goed van ons, namelijk van ons ritje op 11/09/2011 !
Door de politieke impasse, economische crisissen en de nodige beursperikelen (ik hoef het u waarschijnlijk allemaal niet uit te leggen...) heb ik dus geen verslag kunnen maken. Eigenlijk was het nogthans simpel; rode route, gele route, duivelsberg (de juiste volgorde ontgaat mij nu even), gevolgd door het routerapport :
1. Afstand: 26 km
2. Fietstijd: 1u24
3. Gemiddelde snelheid: 18.30 km/u
4. Maximum snelheid: 48.30 km/u
5. Moeilijkheidsgraad (1-5): 2
6. Technisch (1-5): 1,5

En dan nu het verslag van onze meest recente rit, vandaag 25/09/2011 :
Omstreeks 10u gestart ten huize Gerets voor ons standaard opwarmtraject tot aan de Salamander, hier de veilige oversteek gemaakt (over de houten brug dus) tot aan de overkant. Bedoeling was om de oude rode route na te rijden en aangezien de bordjes er niet meer zijn moesten we dus afgaan op het fenomenale geheugen van Marc. Nu moet ik eerlijk zeggen dat hij in de eerste 15m al twijfelde, dus dat beloofde !
Enkele kilometers later was het zover, verkeerde weg ingeslagen en we zaten wel nog in het bos maar niet meer op de rode route, zelfs voor iemand met een oriëntatievermogen vergelijkbaar met die van een krop sla, zoals ik dus was dat duidelijk. Maar geen paniek van mijn kant, Marc was nog in de buurt, hij krijgt ons wel terug op het juiste pad (zonder de brandweer te moeten bellen).
Enkele minuten later zagen we een voor ons onbekende single-track afdaling, op goed geluk en met de nodige technische vaardigheden naar onder gefietst en uiteindelijk kwamen we uit op de weg naar As... Logisch gevolg, verder naar boven fietsen en de singletrack aan de Walkro nog eens gaan inspecteren en ik moet zeggen, nu dat de bomen weg zijn krijgt dit stukje weg een heel ander karakter. We herkenden ons bijna niet meer ! Op het einde van de Walkro-track pikten we opnieuw in op de oude rode route, paar stevige klimmetjes en enkele afdalingen later waren we terug aan de Salamander. En omdat we nog niet voldoende kilometers in de benen hadden besloten we om de blauwe route er nog bij te nemen, dat was echter buiten een groep wandelaars gerekend, hierdoor hebben we ons traject moeten inkorten en komen we op volgend routerapport :
1. Afstand: 24 km
2. Fietstijd: 1u26
3. Gemiddelde snelheid: 17.50 km/u
4. Maximum snelheid: 40 km/u
5. Moeilijkheidsgraad (1-5): 2
6. Technisch (1-5): 1,5


EveryTrail
Tot de volgende !

0 reacties: