zondag 21 augustus 2011

Opnieuw de fiets op...

Jaja, hier zijn we weer en hopelijk kunnen we jullie vanaf nu opnieuw voorzien van een wekelijks verslagje over onze mtb-ervaringen !
Om er opnieuw een beetje in te komen zijn we vandaag de (oude) rode route aan de Salamander gaan rijden, het alom bekende (behalve voor mij dan met mijn geheugen als een zeef) opwarmertje van bij ons thuis tot aan de startplaats tegenover de Salamander. Vorige keer was er fysiek nog niets aanwezig van de houten fietsbrug, nu lag ze er in alle glorie bij onder een stralend zonnetje...
Even uw geheugen opfrissen, ik citeer mezelf een beetje : "de rode route maakt een mooie grote lus doorheen een stukje Maasmechels bos, vlotte rechte stukken, mul zand afgewisseld met modder, vals plat en stevige klimmetjes (die we vandaag niet gedaan hebben, maar dat vertellen we niet), deze route bevat alles en het beste wordt tot het laatste gehouden (als je ze in de juiste richting rijdt natuurlijk)...een mooie snelle en redelijk technische afdaling." Alles klopte nog, behalve die afdaling, die was niet meer zo mooi en bijgevolg ook niet meer zo snel... ze was compleet uitgeregend, damn ! Een positief punt was wel dat er zich blijkbaar iemand de moeite heeft gedaan om de oude rode en blauwe route, die verwijdert zijn door bosbeheer en Mosane nv, te markeren met een respectievelijk rode en blauwe spuitbus, merci gast ! respect !
Na afloop van de rode route zaten we op een bankje te bekomen [enkel een Leffe ontbrak, haha] en te speculeren over het vervolg... slechts 17km op de teller, dat durven we niet in het verslag te zetten. Ideetje van Marc, stukje fietsweg richting de Kik, de dubbele beklimming rechts van de speeltuin omhoog, dan richting ecoduct en daar naar onder sjezen, de kikbrug rechts laten liggen en door de bos terug tot op de ringlaan. Zo gezegd, zo gebiked.
De dubbele beklimming geraakte we al bij al goed boven, naar het ecoduct was ook geen probleem, maar ook hier was de afdaling serieus uitgeregend, diepe gleuven en dikke gladde stenen bezaaiden de afdaling, niet meer plezant...
Dan maar terug richting thuisbasis...

Tot next week hopelijk !

Tripgegevens:
1. Afstand: 23 km
2. Fietstijd: 1u15
3. Gemiddelde snelheid: 18 km/u
4. Maximum snelheid: 34 km/u


1 reacties:

Anoniem zei

eindelijk weer een vervolg , het schrijven gaat nog steeds goed nu nog de conditie !!!

guy