dinsdag 23 maart 2010

Kleine tour, kort verslag

Het was gisteren weer zondag mtbdag (meestal toch), de tweede keer in de carriere van Rudike,

de tweede keer voor Marc na zijn schouderoperatie en de ook tweede keer voor mij na de 4 maanden revalidatie... van Marc (ik ben meelevend hé).
Dirk had last van chronische ichhubgeingoestingenitis en Ronny vertrok al om 8u30 omdat hij op tijd thuis wou(moest) zijn.
Point Zero was de Salamander om 10:00, nog even gewacht op Stefan, die zou misschien nog opdagen, maar blijkbaar mocht hij het huis niet uit. Dus vertrokken we met ons drieen voor een tourtje richting de duivelsberg, aan de Salamander langs "den draad" op, stukje verharde fietsweg tot net voor de speeltuin.
Hier liggen 2 mooie klimmetjes met een recuperatiestukje ertussen, ideaal voor beginners als Rudike en herbeginners in ons geval.Eenmaal boven even een adempauze ingelast en verder gereden tot aan het "stortgat", hier hadden we Rudike wijsgemaakt dat we naar onder gingen rijden, zijn gezicht werd eventjes
zo wit als mijn stuur. De afdaling in stortgat hebben we dus niet gedaan, maar wel een mooie afdaling langs de autostrade, net naast de speeltuin.
Van hieruit is het voor ons met de ogen toe tot aan de duivelsberg:
autostradebrug onderdoor, slagboom over, bergje op spurten (in Rudike zijn geval wandelen), poortje door, oppassen voor de dikke steen rechts van het wegje, heuveltje op, heuveltje af, zompig vals plat, kleine korte afdaling, bochtje naar rechts, lang modderig vals plat, Rudike op adem laten komen, verder op het modderig vals plat, leuke afdaling, uitbollen, klein klimmetje, grote lange klim, Rudike zijne adem zoeken, poortje door.
En voila, we zijn aan de duivelsberg, van hieruit fietsweg tot aan het welgekende beekje uit de beekjestour. Hier hebben we Marc eerst door de beek laten rijden om te kijken of het water niet te diep stond, daarna zijn Rudike en ik gevolgd. Omdat ik ook op tijd thuis moest zijn (nee, niet omdat het moest van Miriam) besloten we dan maar om van hieruit terug richting thuis te rijden. Rudike maakt vlot vooruitgang, mentaal en fysiek gaat hij erop vooruit, hij had zijn adem teruggevonden en begon zelfs spontaan te fluiten op de terugweg !

Nu we dat weten zullen we eens kijken of hij volgende keer nog fluit ;-)

Route-rapport:

1. Afstand: 20 km
2. Fietstijd: 1u19min
3. Gemiddelde snelheid:  15km/u
4. Maximum snelheid:  34,5km/u
5. Moeilijkheidsgraad (1-5): 2,5 (door de iets betere slechte conditie)
6. Technisch (1-5): 1

0 reacties: