zondag 13 juni 2010

Biken, stemmen en voetbal

Tussen de WK-wedstrijden en verkiezingsuitslagen door, snel even een verslagje neerkletsen. Want er wordt niet enkel een nieuw parlement gekozen of een wedstrijdje voetbal gespeeld, in de voormiddag werd er ook gebiked. Vandaag gingen Rudi en ik er alleen op uit. De kater van vorige week had ik thuis gelaten (blijkbaar doorgegeven aan Tim), nu stond ik topfit om 9u30 bij Rudi.

Zoals gewoonlijk ons opwarmertje via de Ringlaan en dan een opwarmertje door het bos vanaf het Schuttershof tot aan de fietsweg. Hier de fietsweg overgestoken om dan de beklimming in te zetten tot boven aan 'de speeltuin'. Dan verder over de rode wandelroute om daarna een technische maar korte afdaling te nemen tot aan de Salamander.

Rudi wou niet te veel kilometers doen omdat hij nog met de naweeën zat van een buikgriepje op vrijdag, dus viel de keuze op de gele wandelroute. Ongeveer een 5-tal kilometers waar zo ongeveer alles in zit. Korte beklimmingen, vlakke stukken waar ge even kunt doorknallen, valsplat en natuurlijk ook leuke afdalingen. Met op het laatste een hele leuke technische korte afdaling.

Na dit tourke hadden we nog wel wat tijd en kracht over, dus besloten we om nog een ommetje te maken naar de Kikmolen en de Duivelsberg. Op ons gemak tot aan de oude zandgroeve om daar volle petrol naar onder te knallen en dan terug omhoog tot boven aan de Duivelsberg.

Van hieruit ging het dan in dalende lijn tot bij Rudi. Ons (klein) tourke voor deze voormiddag zat er alweer op. Tijd om onze stem uit te brengen en hopelijk hebben we op de juiste gestemd.

De partij waar Rudi op wou stemmen kwam dit jaar niet op, zo vertelde hij mij. Dat is de partij van de nudisten. Zij kunnen niet hunne jas draaien en in de malen zitten :-)

Salamander-Kik





Het route-rapport:

1. Afstand: 25,50 km
2. Fietstijd: 1u21
3. Gemiddelde snelheid: 19 km/u
4. Maximum snelheid: 47,88 (Rudi waarschijnlijk iets harder)
5. Moeilijkheidsgraad (1-5): 1
6. Technisch (1-5): 1

De mazzel

0 reacties: